Projectes i Col·laboracions

Projectes i Col·laboracions

1) Dins del marc del TGPE (Treball Globalitzat de Proposta Externa) i els BRCS (Blocs de recerca, creació i servei) a l’Institut Quatre Cantons continuem amb l’experiència de col·laboració amb diverses institucions culturals, de recerca, de creació artística i audiovisual o d’atenció a les persones iniciada el curs 2013-2014.

Aquests àmbits, que tenen abans de tot una dimensió educativa i que vol obrir finestres en la ment dels nostres joves, també comporten la coordinació entre diversos agents. Per una banda el professor o professora del centre que condueix l’activitat i, per altra, la persona o persones de les institucions que se’n fan responsables i participen d’ell. Un contingent professional important i amb un potencial educatiu immens. A través de les activitats que s’hi inclouen, s’acosta l’alumnat a la recerca científica, a la innovació tecnològica, a la creació artística i literària, al món de la comunicació i de l’atenció a les persones.

Les institucions amb les que col·laborarem durant el curs 2017-2018 són les següents:

 

2) Participem en el projecte Aprenem en Xarxa, una iniciativa de les escoles i instituts del Poblenou que, sota l’assessorament de la UAB, pretén identificar les fortaleses de cada centre i comunitat però també aquells elements que podrien millorar a partir d’una mirada focalitzada en els projectes endegats i els camins recorreguts.

unnamed3) Durant els cursos 17-18 i 18-19 el departament de Pedagogia de la Universitat de Barcelona està duent a terme un programa de recerca i assessorament a l’Institut Quatre Cantons en el marc Projecte INTEA– Aprender con sentido.

Aquest projecte s’inscriu en el marc dels esforços desplegats actualment en diferents nivells, des de la recerca fins a les pràctiques docents  per reforçar i recuperar el sentit que joves i adults atribueixen a els aprenentatges que duen a terme a les institucions d’educació formal i escolar

4) Dins del marc de les col·laboracions, aquest curs matindrem un intercanvi lingüístic amb la Senator Patrick Burns School, una escola bilingüe (espanyol-anglès) situada a Calgary, Canadà. Durant el mes de març, una trentena d’alumnes de 8è grau ens visitaran mentre que el nostre alumnat de 2n ESO viatjarà al Canadà durant els mes de maig en una estada de 10 dies.

5) El curs 2016-17 l’Institut Quatre Cantons conjuntament amb l’AFA, ha renovat l’acord de col·laboració amb el British Council per tal que aquesta institució, referent de la difusió de la cultura anglosaxona, imparteixi en horari extraescolar al nostre centre diversos cursos d’ensenyament de la llengua anglesa. A aquesta activitat hi poden accedir preferentment l’alumnat del centre però resta oberta a tot l’entorn del barri.