Texans pel Clima: hem recollit 212 texans!

Texans pel Clima: hem recollit 212 texans!

Quants texans creus que es poden recollir en 2 o 3 setmanes? 

Nosaltres n’hem aconseguit 212!!!

Això gràcies a la campanya engegada al nostre centre, però també, a les dues escoles de primària que han col·laborat amb nosaltres. Moltes gràcies, escoles Fluvià i Sant Martí: complir el nostre objectiu no hauria estat possible sense vosaltres!

I per què hem recollit aquests texans? Com ho hem fet? 

En el BRCS  “Sumem Energies”, després d’estudiar l’impacte directe i indirecte que té en el nostre planeta el consum energètic i la producció de béns, vam tenir l’oportunitat de conèixer la campanya “Texans pel Clima”, un projecte pilot per a la recuperació de tèxtil al nostre districte, Sant Martí, impulsada per diverses entitats com Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back To Eco

Després d’una xerrada sobre la campanya que vam poder escoltar a la classe, ens van proposar un repte: aconseguir recollir més de 200 texans! I ens hi vam posar! Dividits en dos equips que, per tal de motivar-nos, competíem a veure qui aconseguia recollir més peces texanes, vam començar la nostra campanya. 

Amb la boca oberta deixàvem els infants de 4t, 5è i 6è de primària quan els explicàvem que per fabricar només un texà calien entre 7.000 i 10.000 litres d’aigua i que aquesta dada igualava a omplir al voltant de 50 banyeres completament. I vosaltres, éreu conscients d’aquesta informació? Doncs, efectivament aquest és només un dels costos mediambientals que provoca fabricar texans en l’actualitat. Podem parlar també de la quantitat de cotó que cal per a produir els teixits dels quals estan fets els texans, i tota la desforestació de boscos que té lloc per a poder plantar tot aquest cotó. I també de tota la quantitat d’emissions que s’emeten a l’aire per a transportar aquests texans, fabricats (sovint) en països del sud d’Àsia, cap a Occident (Europa i Amèrica).

Després de la difusió al nostre centre, aula per aula i també per mail i xarxes, vam anar a les dues escoles de primària que ens van obrir les portes per explicar als nens i les nenes l’impacte de la producció de texans i la importància de reciclar-los. A cada escola, i també a l’institut, vam posar uns contenidors a l’entrada durant un parell de setmanes per recollir les peces texanes.  A l’escola Fluvià vam recollir uns 55 texans i a l’escola Sant Martí, 60 texans. Sumant aquestes dades a la quantitat de texans recaptats en la campanya al nostre institut,  ens dona una xifra de 212 texans recuperats! 

Aquests texans han ajudat a estalviar: 

  • 1.484.000 litres d’aigua
  • 127,2 kg de teixit
  • 2.756 kg de CO2
  • 2.332 kg de colorants i químics

Per tant,  recorda… REDUEIX, REUTILITZA I RECICLA la teva roba! El planeta ho necessita!

Pots seguir portant les teves peces de roba (en qualsevol estat) als punts de recollida fixa que trobaràs pel barri. Consulta’ls aquí!

Share this post