Un mural col·laboratiu contra la COVID-19

Un mural col·laboratiu contra la COVID-19

A l’inici d’aquest confinament els nostres alumnes de 2n d’ESO van manifestar la seva inquietud pel fet d’estar tancats a casa i no poder fer res contra la pandèmia del coronavirus.

És per això que des de la matèria de Treball Globalitzat vam optar per fer un projecte especial anomenat “ “COVID 19 #EnsQuedemACasaPeròSeguimAprenent “ que els permetés investigar, reflexionar i actuar davant la situació que estem vivint.

Dins d’aquest TG es va dissenyar una activitat d’aprenentatge servei (ApS) dirigida a la comunitat de veïns o a la societat en general. Una activitat que que fos competencial, inclusiva i creativa i que, alhora permetés a tots els  nois i noies comprometre’s amb la seva comunitat participant-hi de forma real.

Així hi ha qui ha pensat en cançons i música per animar el pati de veïns des de la finestra a les 8 del vespre després dels aplaudiments d’agraïment als sanitaris. D’altres han optat per fer una pancarta i penjar-la al balcó. Alguns han fet cartells amb frases d’ànim i agraïment i els han col.locat als vestíbuls, ascensors, …o fins i tot els han passat per sota la porta de cada veí i veïna de l’escala.

També n’hi ha que han fet arribar els seus missatges de suport als farmacèutics, malalts, metgesses i infermers dels hospitals a través de les iniciatives d’aquests com  #CartesqueCuren #CartesAmbCor o #NoEsteuSols.

Així poesies, dibuixos, collages, contes, vídeos, cartes,  … s’han enviat a aquests centres, alguns dels quals els ho han agraït  amb frases comGràcies per demostrar que som una societat que no deixa ningú enrere” o  “Moltes gràcies Alba, fem arribar el teu escrit que de ben segur que animarà a tothom”

Al mateix temps es va voler que aquest  fos un projecte col·laboratiu i així permetés a l’alumnat, per una banda, visualitzar la força de la gent quan està unida, i per l’altra compartir amb els company@s el servei que cadascú havia realitzat.  Per això cada alumn@ va publicar el seu servei en aquest mural interactiu.

Hecho con Padlet

Aquests dies, des de casa, i en equip, seguirem treballant la competència social i ciutadana amb la ferma convicció que “ qui contribueix a la comunitat, se’n sent part i hi participa per millorar-la”.

Per això tenim un nou repte solidari: omplim un nou mural, amb regals de St. Jordi pensant en els nostres familiars o amics.

Share this post