Sortim al carrer per l’emergència climàtica!

Sortim al carrer per l’emergència climàtica!

Els alumnes de l’itinerari artístic de 4t d’ESO hem sortit al carrer per conscienciar la ciutadania sobre l’emergència climàtica i la necessitat que cadascú de nosaltres actuï des d’ara mateix per preservar la salut del nostre planeta.

Aquesta ha estat una de les accions finals del BRCS de 4t d’ESO “Canvi climàtic. I tu, què hi pots fer?”. Ha estat dissenyada i creada per l’alumnat després d’haver realitzat, en setmanes prèvies, tot un seguit d’activitats de formació i conscienciació sobre l’emergència climàtica dinamitzades per Natàlia Riera de l’entitat EntrePobles i Berta Maristany de l’entitat Edualter.  De fet, el nostre centre ha estat el pilot per assajar la recent publicada Guia didàctica sobre l’Emergència didàctica elaborada per aquestes dues entitats, que proposa abordar aquest problema des de la complexitat, mitjançant diversos llenguatges i mirades i transversalitzant la temàtica als diferents àmbits i esferes de la vida.

L’alumnat ha creat un mural gegant que es va col·locar a la Rambla del Poblenou amb la intenció d’interpel·lar la gent que anés passant i convidar-la a informar-se més a fons sobre el problema de l’emergència climàtica. El mural conté un codi QR que porta a una web amb contingut sobre aquesta problemàtica i on es donen consells per ajudar a frenar el canvi climàtic.

Simultàniament es va realitzar una performance amb uns cartells que acabaven formant dues frases:

VOLEM UN CANVI DE SISTEMA, NO UN CANVI CLIMÀTIC

NO ET TAPIS ELS ULLS. SURT I ACTUA! LA TERRA ESTÀ SENT DESTRUÏDA.

La Rita i la Sarah van llegir també diverses vegades uns textos escrits per elles mateixes que convidaven a la reflexió alhora que interpel·laven al canvi d’hàbits. Simultàniament, en Joan fou l’encarregat de difondre l’acció via xarxes socials. La trobareu a @joves4cantons @sostenibilitat_4c @Ins4Cantons

L’acció va tenir molt bona acollida i s’hi va acostar molt de públic, que va ser atès per tot l’alumnat del BRCS amb moltes ganes d’explicar el que havien après, de transmetre el seu neguit pel seu futur i de debatre amb els veïns i veïnes l’estat actual del planeta i de les persones. També els van convidar a escriure les seves propostes i compromisos de canvi al mural.

La mateixa acció es repetirà durant la Jornada Climàtica del centre prevista per al 14 de juny.  Us hi esperem!

Share this post