Solidaritat amb la gent gran de la residència de Fort Pienc

Solidaritat amb la gent gran de la residència de Fort Pienc

Un grup voluntari d’alumnes de 1r i 2n d’ESO està participant en un petit projecte amb persones grans que estan confinades a la Residència de Fort Pienc. Aquesta col·laboració, feta a través de la Comunitat de St. Egidio, que atén també aquestes persones des de ja fa 10 anys, té per objectiu animar i portar alegria i esperança a aquests ancians i ancianes que des de fa setmanes viuen un confinament dins el confinament: estan obligades a romandre a les seves habitacions sense més contacte amb l’exterior que a través dels cuidadors i cuidadores que els atenen alguns cops cada dia. Molts d’ells, a més, no tenen mòbils, ni tampoc televisió ni ràdio i viuen una situació d’extrema soledat que els pot portar a patir una disminució de les seves funcions cognitives.

Rebre una carta per aquestes persones és tenir un tresor i una porta oberta al futur. És per això s’han fet parelles i cada alumne ha començat un carteig amb una persona gran de la residència. Els nois i noies han escrit missatges, cartes i poemes; han fet dibuixos i creacions artístiques, han pensat regals…. Tots plens d’alegria, color i paraules entusiastes. Hi han posat  tota la seva il·lusió i ganes i han aconseguit implicar també les seves famílies.

El resultat és espectacular com podeu veure a les imatges que us fem arribar!   I tots els missatges ja s’han fet arribar als avis i àvies de  la Residència de Fort Pienc,  a través de la Gemma Muñoz, voluntària de la Comunitat de St. Egidio.

I no en tenen prou! Volem seguir mantenint aquesta correspondència amb aquestes persones durant el confinament i quan tot s’acabi poder-ho celebrar junts! Endavant, doncs!

 

Share this post