Renaturalitzem els patis als instituts

Renaturalitzem els patis als instituts

L’institut Quatre Cantons exposa el seu projecte d’ Espais 4C en la formació d’Escoles + sostenibles Renaturalitzem els patis als instituts.

El passat 15 de novembre, la comissió de sostenibilitat de l’institut va acollir a una sèrie de professionals de l’educació en una una sessió presencial del curs de formació per a centres Renaturalitzem els patis als instituts

La sessió va ser presentada per la secretària d’Escoles+Sostenibles, la sra. Clara Soler, i impartida per dues formadores de Globus Vermell, que fan assessoria a centres que volen fer canvis i reformes en espais exteriors per a aconseguir més benestar, acolliment i protecció front als elements climàtics. La sessió va comptar amb la  participació de sis centres més el nostre.

20231115_RenaturalitzemPatisSecund_InsQuatreCantons (2)Després de copsar la presentació feta pel Quatre Cantons, que es va qualificar de modèlica, les formadores van mostrar tipus d’intervenció que havien guiat en patis i espais oberts de centres d’Educació Primària i Secundària.

A continuació cada centre participant va fer una anàlisis de diversos aspectes de l’ús que en fan els alumnes dels espais. Amb ajuda de fotografies aèries vam marcar zones de diferents intensitats d’ús i d’activitat física. Es van buscar possibles solucions per pacificar l’ús dels espais, generar espais nous, minvar conflictivitat…

Les formadores van lloar les classes a l’aire lliure per aprofitar els espais exteriors i van animar als centres a començar a planificar-ne.

20231115_RenaturalitzemPatisSecund_InsQuatreCantons (4)20231115_RenaturalitzemPatisSecund_InsQuatreCantons (6)A la part final de la sessió Clara Soler va exposar alguns dels llibres que hi ha disponibles al centre de recursos de l’SDEA.

Enllaç d’interès.

 

 

Share this post