Receptes des del confinament

Receptes des del confinament

Tants dies a casa… Potser ja no sabeu què fer per menjar? Els alumnes de 2n d’ESO us ho posen fàcil amb el llibre de receptes que han elaborat entre tots i totes.

Hi trobareu de tot, plats principals com arròs negre, mandonguilles, hamburgueses veganes, tallarines, …; pizzes ben originals, com la pizza embarassada; postres espectaculars i una gran varietat de propostes per esmorzars i berenars: creps, pans de pessic, galetes, xurros, magdalenes…. Per llepar-se’n els dits!

La proposta fou llançada des de la matèria de Treball Globalitzat i en concret dins del TG COVID_19 #EnsQuedemACasa, un TG on s’ha intentat que els alumnes coneguessin més a fons la situació que estem vivint però on també s’han fet propostes de servei diverses que pretenien implicar l’alumnat i comprometre’l activament amb la societat i amb les persones que els envolten.

Alguns d’aquests serveis, que podeu veure en notícies anteriors a aquesta, anaven dirigits a alleujar la situació als hospitals, a animar el veïnat, a agrair alguns serveis essencials….

El servei actual, en canvi, estava enfocat a les persones que conviuen amb els nois i noies i pretenia alleugerir el dia a dia a les cases dels nostres alumnes, creant una situació en què pogués participar tota la família i que involucrés els nois i noies en les tasques culinàries. A més, va partir de la seva pròpia motivació, ja que molts d’ells havien manifestat en diversos moments que una de les coses que tenia ganes de fer durant el confinament era: aprendre a cuinar. I val a dir que ha estat tot un èxit! És l’activitat que més ha destacat la majoria i realment ha aconseguit crear un petit oasis al dia a dia del confinament a les cases. Així ho han valorat alguns dels nostres alumnes:

“Aquesta tasca és la que més m’ha agradat perquè ha estat molt divertit fer la recepta amb la meva mare i després passar-ho a un pòster. Va estar molt bé. Em vaig sentir molt motivada en aquell moment.” (Sharon G.)

Fent aquest recepta vaig disfrutar i crec que la meva família també, menjant-se-la” (Dídac M.)

La recollida de les receptes per compartir-les entre tot l’alumnat ha enriquit la proposta i ha permès traslladar el treball col·laboratiu, tan habitual a les nostres aules, a l’espai virtual.

Us deixem, doncs amb el nostre receptari que esperem que us inspiri per seguir cuinant amb alegria!

Share this post