Participem a la jornada “Repensem Can Ricart”

Participem a la jornada “Repensem Can Ricart”

El dissabte 11 de maig, alguns alumnes de 4t d’ESO del BRCS “Solars buits? Els aprofitem?” vam assistir a una jornada per repensar el recinte Industrial de Can Ricart. El dia va començar amb una ruta històrica i crítica per Can Ricart, on vam poder conèixer el seu passat i descobrir el que va ser així com veure l’estat ruïnós en què es troba bona part d’ell.
Tot seguit vam visualitzar un curt que uns alumnes de l’Institut Besòs van fer sobre la fàbrica i després vam passar a fer quatre tallers participatius, dels quals dos els vam muntar i preparar nosaltres, des de l’Institut. Un dels nostres tallers era un mapa interactiu on la gent podia opinar i aportar idees de com volien que fos Can Ricart i el que els hi agradaria que construïssin. L’altre consistia en un altre mapa on la gent podia opinar sobre l’estat actual de Can Ricart, i en el mateix mapa, la gent podia votar amb gomets (verd, taronja, vermell) el que els hi transmetia cada espai.
La T20190511_131503aula Eix Pere IV va muntar un taller que es centrava en fer respondre a la gent unes enquestes sobre el futur de Can Ricart. I per últim, l’associació Els Fumats va muntar un mapa emocional on cadascú podia marcar un record que havia tingut al recinte, i després feien entrevistes gravades on havies d’explicar aquest record. Després de la jornada del matí vam poder gaudir d’una Paella Popular.
A la tarda es va dur a terme una taula rodona amb presència del regidor del districte així com de representants de les diferents formacions polítiques que es presenten a les properes eleccions municipals, per tal de poder saber quines propostes tenen per Can Ricart.

DSC00070

Share this post