Participació del Quatre Cantons en la Conferencia de la Presidencia sobre Educación en la UE

Participació del Quatre Cantons en la Conferencia de la Presidencia sobre Educación en la UE

IMG_20231004_141049El passat 3 i 4 d’octubre de 2023,  el nostre director Oscar Altide va participar en la Conferència  europea sobre “La contribución de la educación a la promoción de los valores europeos comunes i la ciudadania democràtica”, que va tenir lloc a Madrid i estava organitzada pel Ministerio de Educación y Formación.

En la trobada participaven, entre altres, el ministre portuguès d’Educació, els càrrecs dels principals ministeris d’educació europeus, així com representants de les institucions de la UE i experts nacionals i internacionals. La filòsofa Adela Cortina va ser l’encarregada d’obrir l’acte amb una reflexió entorn de la necessitat de passar del discurs a l’acció en la promoció de valors cívics.

La direcció de l’institut representava una de les dues pràctiques educatives d’excel·lència seleccionades entre els centres de primària i secundària de tot l’Estat Espanyol. En la intervenció es va poder parlar del recorregut que ha fet el centre en la promoció de valors i en el desenvolupament cívic del nostre alumnat a través de les Comissions, espais d’aprenentatge globalitzat (TG i BRCS) i la contribució de la internacionalització del centre en tot aquest procés.

IMG_20231004_141357La presentació de pràctiques reals i d’èxit sempre són ben valorades pels representants de les administracions europees. Tant és aixi que arran d’aquesta intervenció, un expert i consultor de la Comissió Europea, Barry van Driel, ens ha convidat a la Haya, el proper mes de març amb algun alumnat per tal de fer conèixer el nostre projecte en els tallers que organitza Euroclio dins el programa “Seeking  justice

Share this post