Òpera a secundària

Òpera a secundària

“Oh, l’amor!, tot ho arregla, tot ho esmena, tot ho fa bonic i divertit.” Òpera en un acte, de Mario Ros Vidal

Tots els nostres alumnes de 2n d’ESO han participat en l’estrena de  l’òpera “Oh, l’amor!“, de Mario Ros Vidal.  L’activitat Òpera a secundària és una proposta del Servei educatiu del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.  Hem cantat al Teatre Auditori de Sant Cugat, acompanyats per una secció de la JONC i dirigits per Elisenda Carrasco.

  

El Telenotícies de TV3 del 10 de maig en fa un resum, i el bloc Públics culturals, de la Generalitat de Catalunya, també.

El tema d’aquesta òpera és el primer amor i la tensió en les relacions familiars davant un amor adolescent. Ja veieu, el compositor Mario Ros ha triat un tema que ens pot resultar molt proper. Es pot consultar aquí la fitxa artística.

La història d’aquesta activitat a la programació d’òpera del Gran Teatre del Liceu es remunta a l’any 1998, quan el Servei educatiu del teatre, juntament amb l’IMEB i el CCCB, va proposar la posta en escena de l’òpera Brundibar, que el compositor txec Hans Krása va escriure a Praga just abans de la II Guerra mundial. A l’aula hem explicat la història de l’òpera Brundibar al camp de concentració de Terezin; la podeu llegir en aquesta entrada del bloc de l’aula de Música, @4Cants. 

 

 

 

Share this post