En marxa la Comunitat Energètica del Poblenou.

En marxa la Comunitat Energètica del Poblenou.

El passat dimecres 9 de març a les 18.30 va tenir lloc a l’Institut Quatre Cantons la reunió per posar en comú el projecte impulsat per l’AFA, l’Institut Quatre Cantons i l’Associació de Veïns del Poblenou per tal d’aprofitar l’energia solar mitjançant instal·lacions fotovoltaiques.

Fa un any i mig, des de l’AFA del Quatre Cantons, l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou i l’Institut Quatre Cantons vam traslladar a l’Agència d’Energia – Ajuntament de Barcelona la iniciativa d’aprofitar les teulades dels diferents equipaments del barri i promoure una comunitat energètica on veïns i veïnes poguessin aprofitar part dels excedents de les diferents instal·lacions fotovoltaiques.

Ara, ja tenim feta la instal·lació fotovoltaica a l’Institut Quatre Cantons, amb una potència instal·lada de 58 kWp, que abastirà en primer terme les necessitats energètiques del propi institut, però que també podrà compartir energia amb altres instal·lacions i veïnes.

Aquesta instal·lació generarà excedents fotovoltaics i es va compartir l’oportunitat de fer arribar part d’aquests excedents veïnes i veïns del barri, com ara famílies de l’institut.

Què es necessita per participar?

  • Voluntat i ganes de participar i viure a menys de 500 m de l’institut.
  • Està adscrit a la comercialitzadora municipal d’energia, Barcelona Energia (en cas de no tenir-la en l’actualitat, cal realitzar el canvi).
  • Facilitar les dades per donar d’alta el subministrament en autoconsum.
  • Signatura participació en la comunitat energètica del Poblenou.

La participació dóna dret a beneficiar-se del 500W en autoconsum i caldrà facilitar i posar a disposició del projecte les dades de consum i aprofitament de la generació.

Els participants hauran de sol·licitar participar en la comunitat abans del 19 de març (inclòs) mitjançant correu electrònic a través de l’adreça autoconsum@bcn.cat, gestionada per l’Agència de l’Energia de Barcelona. Un cop fet el contacte, es sol·licitarà que s’empleni un formulari amb les dades requerides.

En cas de tenir més demanda de participació, els participants s’escolliran per sorteig i es valorarà la possibilitat d’obrir nous projectes. L’adhesió al projecte és de caràcter voluntari i obert, i qualsevol usuari podrà donar-se de baixa quan estimi oportú.

AFA 4 Cantons
Associació de Veïnes i Veïns Poblenou
Institut Quatre Cantons

Documentació

Radi 500 m participació comunitat energètica
Presentació de la proposta de participació de la ciutadania de l’entorn
Sol·licitud de participació (format excel)
Sol·licitud de participació (format pdf)

Share this post