El curtmetratge “Dues vides trobades” guanya el concurs de cine Ments Despertes

El curtmetratge “Dues vides trobades” guanya el concurs de cine Ments Despertes

L’alumnat de 2n ESO E ha guanyat el concurs de cine Ments Despertes, organitzat per l’entitat Som Via, en la categoria ESO, amb el curtmetratge Dues vides trobades.

Des de l’assignatura de català han ideat i elaborat el film de forma cooperativa. El concurs planteja el repte de crear un curt a partir del concepte “Ment desperta en relació amb la salut mental i emocional”.

La història explica la vida d’un noi i d’una noia que pateixen anorèxia. No es coneixen, però van al mateix institut. Tots dos ho passen malament i se senten sols, ja que no reben ajuda per part de ningú i els companys i les companyes de classe es burlen d’ells. Al final, coincideixen a l’hospital, es fan amics i superen junts la malaltia.

Dues vides trobades aposta per compartir i visibilitzar casos de salut mental de la nostra societat. A més, és una mostra de treball en equip, ja que entre totes i tots han redactat les diferents escenes del guió i s’han organitzat per a la gravació i edició, així com s’han repartit les diferents funcions d’una producció audiovisual.

La gala de la IV edició del concurs de cine Ments Despertes va tenir lloc el passat 16 de maig al Caixaforum.

Enhorabona!! Aquí teniu el curt guanyador:

La classe guanyadora ha obtingut tres premis diferents. En primer lloc, ha gaudit de la visita guiada de l’exposició de Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat del CCCB.

En segon lloc, van visitar la Col·lecció de Cinema Josep Maria Queraltó.

I per acabar, han rebut una masterclass de maquillatge amb efectes especials cortesia de Cazcarra Image School. Dos alumnes nostres, Miranda Santiago i Nil Munté, han fet de models i ens ho hem passat molt bé!

 

Share this post