El 4C participa en el Projecte Stolpersteine de recuperació de memòria històrica

El 4C participa en el Projecte Stolpersteine de recuperació de memòria històrica

Aquest curs, l’alumnat de 4t d’ESO del BRCS  “Mai més:  feixisme, exili i memòria” ha estat treballant la recuperació de la memòria històrica des de diferents perspectives. Han aprofundit en la ideologia feixista i els tres feixismes històrics: l’italià, el nazisme i el franquisme; el procés de deshumanització de l’Holocaust i l’exili i la deportació republicana.

D’altra banda, aquest alumnat juntament amb el de l’Institut Francisco de Goya i l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona, participa en un programa impulsat per la regidoria de Memòria Democràtica i les Amicals de Mauthausen i Ravensbrück que té com a objectiu honorar la memòria dels veïns i veïnes de la ciutat que van ser deportats als camps de concentració nazis. 

En el cas del barri de Sant Martí, el nostre alumnat està fent recerca sobre la història de vida de Ferran Masip, Vicenç Vidrier i Sabatia Morand, veïns i veïna del barri que van ser deportats. Fins ara, ja han rebut la visita dels nets de Ferran Masip i Vicenç Vidrier i ara estan creant un eix cronològic amb la història de la seva vida.

El programa culminarà amb l’organització d’un homenatge i la col·locació de nou Stolpersteine en memòria d’aquests homes i dones víctimes de l’Holocaust.
Si en voleu saber més, podeu anar aquí o bé llegir l’article d’El Periódico:

Aquí podeu veure el nostre alumnat treballant en el projecte:

 

Share this post