Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Avui ha tingut lloc l’activitat #100tífiques coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. 476 científiques han fet xerrades a 427 escoles i instituts d’arreu de Catalunya de forma simultània, amb l’objectiu de fomentar les vocacions cientificotècniques entre les nenes i els nens del nostre país. Al nostre institut, la Dra. Eva Pujadas de la Universitat Pompeu Fabra ha fet una xerrada a l’alumnat de 1r de l’ESO sobre la presència de les dones en el món audiovisual i ens ha presentat diverses investigadores dins l’àmbit de l’anàlisi de la imatge en formats convencionals i online.

L’activitat, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, reivindica el paper estratègic de les dones a la ciència actual i crea xarxa entre científiques d’acadèmia i empreses.

Us compartim la presentació de les xerrades  que s’han fet avui a càrrec de la comandant i l’oficial executiva de la tripulació d’Hypatia I. Mariona Badenas (comandant) i Carla Conejo (oficial executiva), presenten la quarta edició de les xerrades de #100tífiques als centres escolars, en tant que líders de la missió marciana Hypatia I. El projecte consisteix en una missió catalana liderada per 9 dones a l’Estació de Recerca Mars Desert (Utah), un enclavament que recrea les condicions extremes de l’atmosfera marciana. L’objectiu és fer recerca sobre el planeta vermell, entrenar-se per a una eventual missió i divulgar l’experiment per tal de crear referents femenins.

Share this post