De colònies amb 2n de Batxillerat: Visita al indrets de la Batalla de l’Ebre.

De colònies amb 2n de Batxillerat: Visita al indrets de la Batalla de l’Ebre.

La batalla de l’Ebre va ser una operació d’enorme audàcia. Les tropes republicanes el van creuar de matinada i en silenci, iniciant així una de les batalles més llargues i cruentes de la Guerra Civil.

Aquesta setmana, durant dos dies, l’alumnat de 2n de batxillerat s’ha desplaçat cap a les terres de l’Ebre per estudiar la història allà on va tenir lloc.  Acompanyats de la Maite i l’Andreu, hem pogut recuperar el paper sovint oblidat de les dones i els civils, l’anàlisi de l’origen del conflicte, la petjada que deixa en el territori i les persones, i el procés de recuperació de la memòria històrica iniciat fa anys.

Han estat dos dies plens de cultura, aprenentatges i emocions fent ruta pels indrets i episodis històrics claus més importants de la Batalla de l’Ebre: ens hem sentit com soldats creuant el pas de la barca de Miravet, hem estat testimonis de la violència i les brutals conseqüències de la guerra visitant l’antic front de guerra del Poble vell de Corbera, hem conegut les dures condicions de vida dels soldats visitant les trinxeres republicanes de Devees…

Una experiència molt enriquidora i emocionant per a tots nosaltres. Repetirem segur!

Share this post