Comença la setmana de Sant Jordi al 4 Cantons!

Comença la setmana de Sant Jordi al 4 Cantons!

IMG-0626S’apropa el 23 d’abril, el dia dels llibres, les lletres, les roses i els petons. Com sabeu, cada any, al 4 Cantons, organitzem activitats de caire cultural per a aquesta data i animem al nostre alumnat a fer activitats relacionades amb l’escriptura, la lectura o l’expressió artística.

Aquest any, malgrat el confinament, volem seguir celebrant Sant Jordi com ens agrada! Per això, hem preparat una setmana farcida de tasques amb un rerefons cultural que recollim en el programa i cartell adjunts. Durant aquests dies l’alumnat d’ESO i batxillerat participarà, des de diferents àmbits i matèries, de la creació artística i literària.

Així doncs, durant la setmana del 27 al 30 d’abril compartirem a les nostres xarxes socials els treballs finalistes i el dijous 30 d’abril, a partir de les 13h, anunciarem els guanyadors i guanyadores de cada categoria.

Aquest any viurem un Sant Jordi diferent, no podrem regalar-nos roses o remenar llibres però sí que podrem celebrar que estimem la cultura! Així que, alumnat, us convidem a participar activament a totes les activitats, i famílies, us convidem a seguir-nos a través de les xarxes socials i així poder gaudir de les creacions dels vostres fills i filles.

Feliç Diada (confinada) de Sant Jordi a tothom!

Programa per matèries i cursos.

Llengua catalana i literatura

 • 1r d’ESO: Concurs de poemes.
 • 2n d’ESO i 3r d’ESO: Concurs de microrelats de temàtica lliure.
 • 4t d’ESO: Concurs d’infografies sobre el llibre “El món fosc. Talps.”
 • Altres activitats: l’alumnat de 1r d’ESO participarà a l’activitat promoguda pel Departament d’Educació #contespertelefoncovid19, l’alumnat de 4t d’ESO assistirà a la videoconferència de Jordi de Manuel, autor del llibre “El món fosc. Talps.”, i l’alumnat de 1r de batxillerat gravarà petits vídeos amb recomanacions literàries.

Llengua castellana i literatura

 • 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO: Concurs de poesia visual sobre algun dels poemes o versos treballats a classe, sobre altres que els agradin o, fins i tot, sobre alguna cosa que hagin escrit ells mateixos.

Llengua anglesa

 • 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO: Concurs de photocomic.
 • 1r i 2n de batxillerat: Concurs de photocomic or an audiostory.

Llengua alemanya

 • 1r ESO: Concurs Mein deutsches Lieblingswort (La meva paraula preferida en alemany)
 • 2n ESO: Concurs So twitterst du. Escriure un petit text en alemany, a mode de tuit, i acompanyat d’una fotografia il.lustrativa feta per l’alumne.
 • 3r i 4t d’ESO: Concurs Grammatik in Bildern. Cal dibuixar o fotografiar una imatge i afegir a sobre una lliçó de gramàtica alemanya.
 • 1r de BATX: Concurs Warum lerne ich Deutsch? Per què aprenc alemany?. Text breu argumentatiu que pot ser escrit i oral, en forma de vídeo.

Arts plàstiques i música

 • 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO: Concurs de dibuixos relacionats amb l’òpera “El monstre al laberint”.
 • 1r i 2n de batxillerat: Concurs de dibuixos relacionats amb l’òpera “El monstre al laberint”.

Altres activitats

Llatí i grec

Des d’aquesta matèria s’està desenvolupant el projecte de divulgació etimològica “Metamorfosi”. Cada dos dies, al compte de Twitter @motamorfosi, es penjaran històries de paraules amb molta història. Us convidem a seguir-los!

Share this post