Com volem els nostres entorns escolars?

Com volem els nostres entorns escolars?

Aquest passat divendres a la tarda a la biblioteca del nostre centre, va tenir lloc un taller per repensar els entorns de l’escola Pere IV i de l’Institut Quatre Cantons tant pel que fa al Carrer Bilbao com al Camí Antic de València.

El taller fou dirigit i coordinat pels arquitectes Mayorga+Fontana i va constar de tres parts: en primer lloc, una part més teòrica en què es va contextualitzar el problema dels carrers que ens envolten en relació amb el planejament urbanístic existent i futur del barri; seguidament, un diagnòstic a peu de carrer amb plànols on marcar tots aquells punts negres ja sigui per desagradables, perillosos, sorollosos, etc. i finalment una proposta final de possibles solucions i millores que es podrien dur a terme a la zona gràcies a la subvenció obtinguda dins els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi van assistir representants de l’alumnat, famílies i professorat de l’escola Pere IV i del nostre institut, així com també de la fundació ASPACE, que comparteix carrer amb nosaltres.

El taller es va desenvolupar en un molt bon clima i entesa per part de tothom, cosa que el va fer molt fructífer i que va possibilitar acabar amb una llista clara de propostes i acords.

Esperem ara poder tirar aquestes propostes endavant en el procés que comença en breu per executar els projectes guanyadors dels pressupostos participatius.

Us seguirem informant.

Share this post