Canviar l’escola per canviar el món

Canviar l’escola per canviar el món

Aquest dissabte 11 d’abril, un grup d’alumnes de l’Institut han presentat dues experiències a la Jornada “Canviar l’escola per canviar el món”, una trobada d’intercanvi d’experiències educatives transformadores, organitzada per  La Fede, organitzacions per la justícia social, en el marc del projecte europeu REDDSO.

Aquesta trobada té com objectiu obrir un espai d’intercanvi d’experiències entre docents, ONG i altres entitats socials per reflexionar sobre els diferents rols en la transformació col·lectiva del territori.

 

La Carla, la Clara i l’Eva de 2n d’ESO han realitzat una presentació del TGPE “Som migrants” realitzat la tardor passada. Aquest projecte, dut a terme en col·laboració amb EduAlter i Transformafilms, volia apropar als i les joves realitats complexes de l’entorn amb un enfocament global,  fomentant una visió crítica de les problemàtiques i proposant a l’alumnat la reinterpretació, a través de l’audiovisual, de la seva pròpia experiència. En aquesta ocasió es va abordar el tema de la immigració com un fet social que no es llunyà per a la majoria de nois i noies. 

 

Els alumnes de 4t d’ESO, Darío, Ariadna i Julia, per la seva banda, han exposat el TGPE “FIARE-Banca Ètica” durant el qual els nois i noies han tingut l’oportunitat de fer una reflexió crítica sobre els bancs i l’ús que aquests fan dels diners, aprendre què és la banca ètica i els seus principis, repensar els seus propis valors i objectius,  i apropar-se a realitats socials a les quals no estan habituats.

Els alumnes han realitzat unes magnífiques presentacions, davant d’un públic adult, mostrant-se en tot moment molt segurs i alhora espontanis. Cal felicitar-los! Us deixem un petit vídeo de la jornada

Share this post