1a Fira Exporius

1a Fira Exporius

El passat dia 5 de maig va tenir lloc  al nostre institut la 1ª Fira Exporius com a cloenda del darrer TG de 2n d’ESO que tracta el tema de l’aigua des de diferents punts de vista.

En aquesta fira els alumnes van mostrar el resultat de les investigacions realitzades els darrers 15 dies i que partien de les preguntes que ells mateixos es van formular després d’haver estudiat els rius i després d’haver visitat bé la Colònia Vidal, bé la riera de Vallvidrera.

Les investigacions ens han servit per aprendre a “fer bones preguntes”, a escollir què ens interessa saber, a planificar una recerca i a ser autònoms alhora de dur-la a terme. Ens hem adonat que a Internet no  hi és tot i hem hagut de recórrer a altres fonts d’informació:  alguns de nosaltres vam consultar experts, altres vàrem anar a la biblioteca, vam realitzar experiments per corroborar les nostres hipòtesis, vam construir maquetes i  alguns fins i tot vam anar d’excursió per mesurar paràmetres d’algun riu o examinar la seva fauna. Pensar la millor manera de presentar les conclusions dels nostres treballs en un stand per a una fira, també va ser tot un repte.

Val a dir que aquest format expositiu ha constituït tota una novetat pels alumnes i ha tingut un  gran èxit. Els nois i noies, amb un molt bon ambient, van mostrar-se satisfets de poder ensenyar als visitants les seves produccions que van saber exposar de manera molt atractiva a través de pòsters de gran format,  jocs, vídeos, àudios, experiments per fer, ambientació d’època i maquetes que fins i tot incloïen algun peix i algun capgròs.

Us deixem amb un recull de fotos de la fira i amb un dels treballs de recerca realitzat per dues alumnes en format stopmotion!

Share this post