Projecte Stolpersteine: un projecte de memòria històrica

Projecte Stolpersteine: un projecte de memòria històrica

La setmana passada vam culminar el projecte desenvolupat al BRC “Mai més: feixisme, exili i memòria” amb la col·locació de les Stolpersteine dels nostres veïns i veïnes deportades a camps de concentració; un projecte pilot pioner a la ciutat de Barcelona amb relació a la memòria democràtica dels barcelonins i barcelonines deportats/des als camps nazis.

Després de treballar durant setmanes els règims feixistes, el procés de deshumanització de l’holocaust i les vides de Ferran Masip, Vicenç Vidrier i Sabatia Morand, l’alumnat de 4t d’ESO va procedir a organitzar i desenvolupar un acte d’homenatge per a aquestes víctimes del franquisme i nazisme, per recuperar les històries de totes aquestes que han estat oblidades durant anys.

Va estar una setmana plena d’emocions i esforç per recuperar la memòria històrica del nostre barri. L’alcaldessa de Barcelona ens va fer entrega de les llambordes, vam col·locar les primeres Stolpersteine a la ciutat de Barcelona i vam homenatjar el Ferran i el Vicenç, denunciant la repressió i l’odi i reivindicant una memòria històrica completa i visible.

Us deixem tot seguit unes quantes fotos de l’acte amb l’alcadessa al nostre institut i la col·locació de les dues Stolpersteine:

Aquí teniu els dos vídeos dels parlaments que van fer el nostre alumnat de 4t d’ESO que va participar en aquest projecte:

Vídeo Ferran Masip

Vídeo Vicenç Vidrier

 

Share this post