Inaugurem en el Museu del Disseny de Barcelona

Inaugurem en el Museu del Disseny de Barcelona

El passat dimarts 12 de maig  va tenir lloc al Museu del  Disseny de Barcelona, la inauguració de les exposicions realitzades pels alumnes de 1r d’ESO en el marc del projecte pilot  “Muntem una exposició: un món d’objectes, mirades i relats” organitzat per aquesta entitat.

Aquest projecte, en el qual ha participat també l’escola Catalònia, convida a alumnes i professorat a conèixer i valorar la cultura material de la mateixa manera com es fa en un
museu.

El projecte s’articula en tres eixos temàtics: l’objecte, la col·lecció i l’exposició. Per
conèixer els continguts i processos de treball necessaris per  muntar una exposició els alumnes realitzen una sèrie d’activitats a l’aula i unes sessions al Museu del Disseny. Al llarg d’aquestes sessions els alumnes aprenen quines són les eines necessàries per a la conceptualització i muntatge d’una exposició. La metodologia del projecte es basa en l’observació, la creativitat, l’experimentació i el treball en equip.

La inauguració va constar de dues parts. A la primera, després de la benvinguda de la directora del  Museu Sra. Pilar Vélez i de  la intervenció de la cap dels Serveis Educatius del Museu,  Carmina Borbonet , els alumnes dels dos centres participants van presentar  les seves exposicions al nombrós públic que omplia el magnífic auditori del Museu. Seguidament es va poder visitar l’exposició de la mà dels seus autors.

Felicitem a tots els alumnes participants per la seva magnífica presentació !

BTV també s’ha fet ressó d’aquesta inauguració al seu programa setmanal infoBarris que s’emet els dijous en diverses franges horàries. Podeu mirar la notícia i l’entrevista a un dels nostres alumnes aquí.

L’exposició es podrà  visitar al museu fins el 24 de maig.  Si encara no heu tingut l’oportunitat de veure-la, no us la podeu perdre!

Share this post