Guanyem el premi europeu Rainbow Project: Raise Against Intolerance. New Bridges on the Web

Guanyem el premi europeu Rainbow Project: Raise Against Intolerance. New Bridges on the Web

L’alumnat del BRCS Creació escènica 3,2,1 Acció, liderats pel professor Óscar Altide, ha participat i guanyat el concurs europeu de “European Values”,  que té com a finalitat la lluita contra el discurs d’odi. Es va convidar l’alumnat a fer una campanya de comunicació defensant una societat més tolerant i implicada amb les minories socials, on els productes podien ser cartells, posts a les xarxes socials,  audiovisuals i un manifest en forma de rap o wordspoken, tècnica artística a mig camí entre el rap i la poesia. 

Distribuïts en grups, l’alumnat  va escollir diferents temàtiques relacionades amb el discurs d’odi com ara l’antigitanisme, l’edadisme, el  racisme, l’aporofòbia i la xenofòbia i van fer una recerca que va culminar en  una campanya de comunicació que incloïa els productes mencionats anteriorment. Aquests es van presentar a l’entitat ASCEPS, que a banda de fer-nos l’encàrrec i promoure la participació en el concurs, també ens va estar assessorant en la confecció de la campanya mitjançant l’entitat El parlante, experta en temes de comunicació.

Aquí podreu veure alguns dels productes que va fer l’alumnat i pels quals han guanyat el premi, que consisteix en un workcamp a Bulgària el proper juliol finançat pel programa Erasmus, on participen altres estudiants europeus de països com França, Bèlgica, Itàlia i Romania.

Enhorabona per la feina feta!!

Manifestos contra el discurs de l’odi en forma de rap o wordspoken:
Rap aporofòbia 

Aquí els diversos curtmetratges que va fer el nostre alumnat:

Finalment, els cartells i memes.

 

Share this post