Erasmus+ a Vilnius, Lituània

Erasmus+ a Vilnius, Lituània

Durant la setmana del 8 al 12 d’octubre, un grup d’alumnes de 4tESO ha participat en el primer dels intercanvis del projecte Erasmus+ “Social Challenges for Schools today” a la ciutat de Vilnius, Lituània. Aquesta és la primera de les mobilitats del projecte que s’ha iniciat a la tardor del 2019 i finalitzarà a la primavera del 2020.

El proIMG_6265jecte, que compta amb la participació d’alumnat i professorat provinent de sis països diferents -Lituània, Bèlgica, Portugal (Madeira), Hongria, França (Illa de la Reunion)  i Espanya-  té com a eix vertebrador el coneixement i tractament de diferents reptes socials i com els aborda cadascun del centres escolars. En el cas de Lituània, l’escola Vilniaus “Santaros”gimnazija ha organitzat una sèrie d’activitats informatives, debats i visites al voltant del repte Integration of national minorities. En aquest marc d’activitats, varem tenir l’oportunitat de visitar el Seimas, nom que rep en lituà el parlament, on ens va rebre i donar la benvinguda el seu president.

 

També, durant la  setmana, l’alumnat i professorat, ha participat en activitats de caire lúdic que han permès visitar el castell de Trakai o el parc nacional de Anykščiai, totes elles de gran interès cultural. No cal dir que la primera experiència ha estat un èxit i que l’alumnat ja espera acollir als seus partners en la visita a Barcelona.

IMG_6264

El proper intercanvi tindrà lloc al febrer de 2019 i es realitzarà a la ciutat de Camâra do Lobos, a Madeira.

Share this post