El nostre repte: Residu0! T’hi apuntes?

El nostre repte: Residu0! T’hi apuntes?

En el darrer BRC de 4t d’ESO de l’àmbit de projectes mediambientals, ens hem proposat un gran repte: ACONSEGUIR RESIDU ZERO ALS ESMORZARS!

Diagnostic_Formulari

 

Per això primer vam fer un diagnòstic de tots els residus que es generaven a l’hora de l’esbarjo. Per dur-lo a terme durant 3 dies vam treure totes les papereres de les aules i vam tapar totes les altres papereres de manera que tothom havia de llençar els residus en les papereres de recollida selectiva col·locades al pati.

 

 

Diagnostic_formulari2Un cop recollits els residus, els vam classificar i pesar i vam elaborar uns gràfics amb els resultats. Vam adonar-nos que hi havia molt d’alumini!

Paral·lelament també vam enviar un formulari a tot l’alumnat per conèixer els seus hàbits a l’hora de preparar els esmorzars. I ens vam adonar que molts d’ells no se’l preparen, sinó que ho fa algun adult de la família.

 

També vam fer un recompte dels embolcalls que duien a l’esmorzar els alumnes de 4 classes, una per nivell.  Aquests residus també els vam classificar i pesar. Vam veure que menys del 50% portava embolcall reutilitzable.

Ara ja sabíem a què ens enfrontàvem.

Per això, vam dissenyar una campanya dins l’institut amb una sèrie d’accions:

  • Una exposició amb els resultats del diagnòstic
  • Un gran mural per conscienciar tothom de l’impacte que tenen els residus que generem
  • Un concurs entre les 4 classes seleccionades: la que en una setmana redueixi més els residus i porti més embolcalls sostenibles serà la guanyadora!

I dues campanyes per les xarxes socials. La primera, informativa, al nostre twitter @Ins4Cantons i al nostre instagram @institut_quatre_cantons.

La segona, a l’Instagram @4c_residus0 és un concurs: després de fer fotografies dels esmorzars que porten els alumnes, sortejarem un premi d’entre aquells més sostenibles. Deixeu que us facin una foto del vostre esmorzar!

També vam escriure un email a totes les famílies per tal d’informar-les d’aquest projecte i fer que se sumessin al nostre repte ja que vam veure que eren una peça clau de la cadena.

SUMEU-VOS AL NOSTRE GRAN REPTE!

`PASSEU-VOS ALS #embolcallssostenibles PER ACONSEGUIR #4C_EsmorzarsSenseResidus.

Share this post