El 4 Cantons declara l’emergència climàtica

El 4 Cantons declara l’emergència climàtica

El passat 27 de setembre, en el marc de les mobilitzacions globals contra el canvi climàtic, a l’Institut Quatre Cantons vam organitzar unes jornades de conscienciació i lluita per l’alumnat. La idea va néixer arran de la reflexió sobre la importància que les i els estudiants, quan exerceixin el seu dret a vaga, ho facin de manera conscient i informada.

IMG_20190927_125646Per això, es van programan un sèrie d’activitats sobre l’emergència climàtica, adaptades als diferents nivells educatius . Així doncs, entre les 9:15 i les 11:15 hores es van desenvolupar un total de 7 xerrades amb experts i expertes en les quals s’exposava la problemàtica i  es debatien les possibles solucions.

Vam comptar amb la col.laboració de Aitana Ralda del moviment FridaysforFuture Barcelona, de Neus Casajuana i Jordi Parés de l’associació Revo Prosperitat Sostenible, de Gabriel Borràs de l’Oficina catalana del canvi climàtic, de Gisela Torrents col.laboradora del Grup sobre Governament del canvi climàtic de la UPC i també de Tomàs Padrosa de l’Associació Hàbitats i d’Adriana Sanz de l’empresa Símbiosy. A tots ells els agraïm molt la seva participació!

També i de manera simultània, es van projectar els documentals “Canvi climàtic: nivell crític”, “Before the flood” i “Demain” i es va realitzar un taller de pancartes creatives i combatives.

A les 11:45h l’alumnat més gran de l’institut va marxar cap a la manifestació unitària mentre que els alumnes de  1r i 2n d’ESO van realitzar uns tallers entre els quals un per fer Lemes i Pancartes, un altre per preparar una Performance contra el canvi climàtic, un tercer per mostrar en un mapa els efectes del canvi climàtic i finalment, i gràcies a l’Associació Cultural Els Fumats, el de “La veu dels adolescents” on els nois i noies podien expressar la seva opinió sobre el tema.

Per cloure la jornada tot l’alumnat  i el professorat vam realitzar, junt amb l’Institut Maria Espinal, una cercavila pel barri. Així doncs, mentre baixàvem per la Rambla de Poblenou vam poder lluir les pancartes realitzades prèviament i vam cridar lemes com: “No, no, no a la contaminació” o “No tenim un PLAneta B”. Ens va fer molt contents veure que algunes famílies i veïns se’ns sumaven a la protesta.

La jornada, molt emocionant per totes i tots, va acabar amb la lectura al pati d’un manifest reclamant la necessitat de compromís per revertir l’emergència climàtica i declarant l’emergència Climàtica al 4Cantons. També es va fer “un minut de silenci”.ff4fclimatemarch-2

Share this post