3a Jornada Matemàtica al 4C

3a Jornada Matemàtica al 4C

RitaRodriguez_2nAEl passat dijous 21 de març, tot coincidint amb el certamen del Cangur 2019, vam celebrar la 3a Jornada Matemàtica del Quatre Cantons. A més de l’estona de les proves Cangur, l’alumnat de cada nivell va gaudir de diferents activitats  al voltant de les matemàtiques.

L’alumnat de 1r d’ESO va experimentar amb la proporcionalitat i la fotografia a través d’una proposta inspirada en l’exposició de Fotografia matemàtica anomenada “Efectes especials”. També van participar en un taller d’enigmes de la mà de Explorium.

L’alumnat de 2n d’ESO va participar d’una gimcana matemàtica al pati on van haver de superar diferents proves proposades per alumnat de 1r de batxillerat i per no deixar de jugar van resoldre per equips una sèrie d’enigmes i van preparar un “rosco” a l’estil Pasapalabra.

Pel que fa a l’alumnat de 3r d’ESO van poder veure la pel·lícula Hidden Figures i per últim, l’alumnat de 4t d’ESO van visionar la pel·lícula  The Imitation Game (Descifrando Enigma) com a introducció a l’apassionant món de la criptografia i que va seguir amb una xerrada-taller de l’Òscar Font.  L’Òscar, que ja ens va visitar en les dues edicions anteriors de la JMQC, ens va portar una màquina Enigma i ens va explicar amb molt d’entusiasme el seu funcionament. A més, vam aprendre qui va ser el matemàtic Alan Turing i quina va ser la seva contribució a la informàtica i a la matemàtica. Per últim, l’alumnat va participar d’un taller de criptografia on van poder demostrar tot allò que havien après.

També vam comptar amb la presència del gran Anton Aubanell, que va fer una xerrada als alumnes de 1r de batxillerat sobre Experiències matemàtiques. Van ser quasi dues hores d’experiments totalment manipulables que van sorprendre alumnat i professorat tant per la capacitat de comunicació com per la passió i entusiasme que caracteritzen aquest gran mestre de la didàctica de les matemàtiques.

 

Share this post