13a edició Premis Federico Mayor-Zaragoza “Salvem el Planeta”

13a edició Premis Federico Mayor-Zaragoza “Salvem el Planeta”

El passat 29 de juny es va realitzar el lliurament de premis de la 13na edició dels Premis Federico Mayor Zaragoza. “Salvem el Planeta, demà pot ser tard” convocats per la secció de la Unesco de Tortosa. Per participar-hi, s’havia de realitzar un clipmetratge d’una durada màxima de 2 minuts que fos original i inèdit, creat expressament per a participar en aquest premi. També havien d’estar elaborats, en equip d’un mínim de 3 persones.  Els projectes presentats havien de promoure els valors ecològics i el coneixement de la biodiversitat de la Reserva de la Biosfera de les  Terres de l’Ebre, declarada per la UNESCO l’any 2013. A més, també havien de complir amb els següents objectius:

  • Sensibilitzar dels problemes mediambientals que amenacen el nostre planeta.
  • Incentivar el compromís dels joves per protegir i restaurar la integritat dels sistemes ecològics de la Terra, amb especial atenció a la diversitat biològica i els processos naturals que sustenten la vida.
  • Promoure accions col·laboratives que generin un canvi constructiu per aconseguir formes de vida més diverses i sostenibles.
  • Donar a conèixer experiències d’escoles, instituts i entitats que contribueixin a construir un món més sostenible.
  • Potenciar  les experiències que afavoreixin el coneixement i divulgació dels objectius de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i el seu model de conservació de la biodiversitat.
  • Impulsar el coneixement de la Carta de la Terra.

El clipmetratge Tovalloletes humides als rius, elaborat per la Hafsa EG.,  la Isabel A.  i la Gemma M. s’ha endut el 1r premi de la categoria 3r/4t ESO. En la mateixa categoria, el clipmetratge El defícit hídric elaborat per la Laia C., el Roc V. i el Marc F. s’ha endut el 1r Accèsit. Aquests clipmetratges han estat elaborats com a resultat de la recerca en les problemàtiques ambientals i socials a les que s’enfronta la humanitat al segle XXI. Aquests projectes s’ha desenvolupat en el marc del BRCS Recerca Científica de Biologia i Geologia.

Acte de lliurament

Share this post