Itaca band i La Pegatina al 4C

Itaca band i La Pegatina al 4C

2017-01-27 10.27.02Dins l’edició d’enguany  El músic del mes, engegat pel Consorci juntament amb la revista Enderrock, una sèrie de músics en actiu volten pels instituts per donar a conèixer la seva música i explicar als joves la seva experiència com a músics professionals.  Aquesta activitat preten acostar l’alumnat al Mestissatge, la fusió musical entre el rock, el reggae, el funk, el pop i altres músiques populars.

La música alternativa llatina, alterlatino o patchanka, també conegut com a rock mestís és un moviment que va néixer a inicis dels 90 caracteritzat per un mestissatge musical que porta a barrejar elements de rock amb música altres estils com el reggae, l’ska, el funk o la música llatina.

Els grups que ens han vingut a visitar durant aquestes dues setmanes han estat: Itaca band i  La Pegatina . Ambdós ens han respost a preguntes què ens fem sobre músics professionals: el procés de creació de les seves cançons, el dia a dia d’un músic, les anècdotes… Fins i tot hem pogut gaudir de la seva actuació en directe.

A través d’aquestes sessions s’intenta aproximar als alumnes en la construcció de cançons d’aquestes característiques a través d’exemples pràctics i es situa aquest estil musical dins el seu context històric i cutural.

Ara toca el torn als alumnes els quals hauran de fer no només una recerca sobre la música de mestissatge sinó que hauran de fer una creació de música en aquest estil utilitzant el garage band o altres aplicacions semblants.

2017-01-27 11.19.36

Videos  cançons:

ITACA BAND

https://youtu.be/u2FmNeRQc2Q

https://youtu.be/IF1zIZzFVHQ

LA PEGATINA

https://www.youtube.com/watch?v=5R63n_us5Zk&feature=youtu.be

Share this post